Generel infomation, Information fra bestyrelsen

Kalk i vandet – Nyhed fra Ganløse Vandværk

Jeg ved ikke om I har bemærket det, men jeg synes at kalken nemmere kan tørres af f.eks. i badeværelse efter der er installeret en kalkknuser  på vandværket.  Herunder lidt om hvad der er sket –

Mandag d. 15/11 er der sket lidt nyt med vandet i Ganløse ……

Både Nordre og Søndre anlæg eksperimenterer med et “kalkknuser anlæg i en testperiode på 3 måneder. De ønsker at se, om en kalkspaltning kan afhjælpe nogle af de mange problemer vi har med kalk i vandet her i Ganløse.

Der bliver ikke ændret noget kemisk ved vandet og kalkindholdet vil stadig være det samme som nu. Det eneste der sker, er at kalkstrukturen ændrer sig, således at kalken vil have meget sværere ved at sætte sig fast på varmelegemer og i installationer. Vi forventer også, at vandet vil virke blødere og at der skal bruges noget mindre sæbe end man plejer at gøre – med andre ord, det er også godt for naturen.

Ganløse Vandværk hører meget gerne om vores erfaringer før og efter installationen, for at få et godt grundlag for at beslutte om vi skal købe anlægget og fortsætte efter de 3 måneders testperiode.

Sådan lidt for de teknisk interesserede:

En kalkknuser behandler vandet i rørene på vandværket med lyd, så kalken ændrer sig fra det hårde Calcit til det pulverlignende Aragonit. Dermed skånes både du og miljøet for kemi.

Kalkknuseren arbejder 100% uden kemi i vandet og der foretages ikke indgreb i ledningsnettet.

Send dine observationer på mail til info@ganloesevand.dk